Ahojte, poštěstilo se někomu letos v létě stihnout nějakou exotiku? Latinská Amerika vypadá docela nadějně a Brazílie je pak turistům zcela otevřená. Byl bych rád, kdybyste sem napsali své zkušenosti i plány :) Díky  .

Exotika v době COVIDu

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Hlásím se z Brazílie a potvrzuji, že přílet stále naprosto bez problému. 

Letadlo z PRG do AMS ráno plné, ale z AMS do GIG nás sedělo v Y cca 50, pro každého volná trojsedačka. Heineken nebo víno k dispozici po celou dobu letu nejen během jídla (jak píšou na webu).

Pasovka na příletu rychlá, žádné dotazy, potvrzení o pojištění taky nikdo nechtěl. Na letišti nefungovala wifi, tak jsme pro objednání uberu museli objednat datový balíček (naštěstí jsem měl nějaký přednastavený balíček na roaming svět), jinak bych musel vzít letištní taxi. Uber na Copacabanu stál R$60.

Překvapilo mě, jak poctivě Brazilci nosí roušky. Uvnitř kde je to povinné naprosto spořádaně všichni a móda nošení roušky pod nosem jako u nás, tady určitě není.

Venku, kde to povinné není, ji stejně nosí většina. Všude je dezinfekce, v 95% bezkontaktní, ne jako u nás ty oslizlé rozprašovače na prádlo.

Restaurace otevřené, stejně tak turistické atrakce. V Riu jen turisti z Brazílie, západních turistů na prstech jedné ruky. Žádné fronty, brazilský rial je na cca 4,- Kč a to znamená velmi přijatelnou cenovou hladinu (caipirinha na pláži R$15, půjčení lehátka R$10, jídlo v restauraci cenově výrazně pod úrovní Prahy).

Pokud situace bude stejná, uvažuju, že bych dal Brazílii ještě i po Novém roce (ten tarif TAPu do Fortalezy za 11k).

0 Citovat

Ano, platí, že druhý test hned po příletu. Jde to velmi rychle. Výsledek přišel do cca 14-18 hodin.

 

Petr napsal(a):

byl jste teď někdo v Dubaji? platí aktuálně pro ČR - Tourists must take two COVID‑19 PCR tests: one before departure with a validity of 96 hours from the date of the test, and a second test upon arrival in Dubai. ?

0 Citovat

@tatranka

Ahoj. Takže test provádí na letišti a pak normálně odfrčís do hotelu, kde musíš čekat? Já jen jestli když je to tak, by šlo normálně při delším přestupu si ho nechat udělat, vyrazit do města a pak zase zpět na letiště. Prostě jaké ti dali instrukce na letišti.Jestli striktně rovnou cestou na hotel a tam čekat, nebo to neřešili?
Díky za postřehy.

0 Citovat

Ahoj všem. Stále hledám kam se podívat na začátku roku 2021 (Leden). Momentálně se zajímám o Panamu, ale jak už to s Covidem bývá, všude píšou trochu jiné informace, ale jedná z nich je celkem zásadní. Proto tu hledám někoho kdo má osobní zkušenosti nebo zná někoho kdo v Panamě teď někdy byl. Na většině webových stránkách píšou, že člověk musí mít PCR test ne starší než 48 hodin, což je z ČR prakticky nestihnutelné s možností udělat si test přímo na letišti, ale na to spoléhat opravdu nechci. Ale na oficiální turistické stránce Panamy (www.visitpanama.com) píšou.

"Travelers will be required to present a negative COVID-19 PCR or antigen test taken no more than 48 hours prior to their arrival time in Panama."

Z čehož vyplývá, že je možné přicestovat jen s antigenním testem, který je levný a zároveň hodně rychlí, tak by se to dalo v klidu stihnout.

Může toto někdo potvrdit, popřípadě vyvrátit?

Děkuji,

David.

 

0 Citovat

V Timaticu je u Panamy pro občany ČR napsáno toto

Passengers without a medical certificate with a negative Coronavirus (COVID-19) PCR or antigen test result issued at most 48 hours before arrival are subject to Coronavirus (COVID-19) test at their own expense. The certificate must be in Spanish or English.

Takže minimálně do letadla by měli pustit s antigenním testem. To, jestli se to do ledna nezmění, nikdo neví

0 Citovat

Bonzaq napsal(a):

Zkušenosti s PCR testy v Praze o víkendu pro samoplátce?

Příští pondělí v cca 1 ráno budu přistávat v Egyptě a potřebuji potvrzení v angličtině o negativním PCR COVID-19 testu provedeném max 48 hod předem. Odlet přes IST mám v neděli ráno, takže potřebuji jít na test v sobotu ráno a dostat potvrzení do večera, abych ho mohl vytisknout. 

Máte někdo nejakou dobrou referenci v Praze? Ideálně bez výrazného příplatku za express potvrzení. Věřím, že by ta informace mohla pomoci i ostatním. Díky moc předem.

 

Odpovim si sam :) Ma druha zkusenost s Prevedigem opet velmi pozitivni a doporucuji. V sobotu v 9:00 drive-in test na Sutce, ujistili me o dodani do 24h (i s potvrzenim klasickych 1800kc). Kolem seste vecer jsem zacal byt nervozni (ranni let a potreboval jsem to v noci vytisknout v praci; btw minule to meli jiz po poledni), povedlo se mi dovolat na cislo na webu a slibili mi, ze vse z dneska dodelani jeste do noci, i kdyby tam meli byt do 22. Kolem osme vysledek prisel.

0 Citovat

Měl by ses zdržovat na hotelu. Kontrolovali nainstalovanou trackovací aplikaci. Již při odbavení v Praze. 

 

niemandos napsal(a):

@tatranka

Ahoj. Takže test provádí na letišti a pak normálně odfrčís do hotelu, kde musíš čekat? Já jen jestli když je to tak, by šlo normálně při delším přestupu si ho nechat udělat, vyrazit do města a pak zase zpět na letiště. Prostě jaké ti dali instrukce na letišti.Jestli striktně rovnou cestou na hotel a tam čekat, nebo to neřešili?
Díky za postřehy.

0 Citovat

@tatranka

 

Dík. Četl jsem o tom, jen jsem chtěl vědět, jak to skutečně chodí.

 

0 Citovat

Chcem sa opytat. Kde kupujete cestovne poistenie so zahrnutym Covidom,? Lebo co som tak pozeral poistovne, tak poistenie sice je v ponuke, ale plati len na zelene krajiny, co teraz nie je skoro ziadna.

0 Citovat

@jonapet: díky za info, případné aktualizace vítány. Na Iguazú se nechystáš?

0 Citovat

Tak do Thajska se zatím nesmí, ale už přišli s povinným Covid pojištěním pro cizince. Nic moc tedy... 

https://covid19.tgia.org/


img-20201117-091533.jpg

0 Citovat

Dufam, ze ostatne azijske krajiny ich nebudu nasledovat

0 Citovat

To je státní iniciativa nebo jen soukromá aktivita jedné pojišťovny?

Jinak koukám, že Slovensko má poloviční pojistné - 2560 THB.


slovakia.jpg

0 Citovat

Já jsem za to ráda. Chystám se příští rok cestovat nejvíce v životě, protože vidět třeba Island bez Asiatů bude skvělé, stejně jako Thajsko bez evropských socek. Taky bych konečně ráda do Japonska, kde podmínkou bude vstupenka na Olympiádu. Juch

0 Citovat

Aaaa další "nadsocka". To tady bylo nedávno. Mě by zajímala jedna věc. Co vás vede k tomu dávat najevo, že vy socka nejste? Jen by mě to zajímalo. Co znamená dle vás pojem evropská socka? Já, abych věděl do jaké řady se mám zaskatulkovat :) 

0 Citovat

Michal napsal(a):

To je státní iniciativa nebo jen soukromá aktivita jedné pojišťovny?

Jinak koukám, že Slovensko má poloviční pojistné - 2560 THB.

Ono to souvisí logicky se situací v těchto zemích, tedy třeba my, Belgie, Švédsko, Izrael to máme za jednu sazbu a Slovensko, Německo, Velká Británie a většina dalších za tu nižší.

0 Citovat

Myslím, že nedávno David psal výčet pár zemí, které by nyní bez problémů "dal", tak trošku pro odlehčení některým diskuzím ( i když nevím, zda se počítá do tohoto fóra i Egypt ):

- testy dle doporučení Prevedig v Praze, dopoledne odběr, odpo výsledky včetně certifikátu, vše za 1.800,- Kč. Následně rezervace přes polskou Itaku ( www.itaka.pl ), za 3 hodiny vše potvrzeno a na druhý den odlet, cena za 14 dnů / osobu / letenka, transfer, hotel 5*, all inclusive / 15tis. Kč, voda 29st, vzduch 35, na celém hotelu 7 evropanů + 20 místních ( kapacita 600 ), absolutní relax + home office na pláži wifi free :-) - to vše v říjnu

- po návratu před 14 dny po pár dnech mediálních "masáží", počasí a atmosféry obecně rozhodnutí vrátit se zpět, tentokrát výběr jiného hotelu napřímo přes booking.com ( 300 EUR / týden / 2-lůžkový pokoj včetně all incl. ), letenky do Marsy z PRG ( cca 8tis. / os ), transfer 50 EUR ( 180 km z Marsa Alam na jih směrem k Súdánu ), toť vše. Kromě nás 2 na hotelu + 6 evropanů a 10 místních...voda už má méně, takže 27st, vzduch 33st :-)...super klid, šnorchl, relax, knížky, výlety dle chuti ( přikládám reálné foto ze včerejška bez jakékoliv úpravy - plavání s delfíny na lokalitě 45 min odsud )

Příspěvek dávám proto, že i v dnešní době a díky známým omezením lze za 4,5 hod být v jiném světě, kde jsou lidé v pohodě a kde může každý načerpat síly včetně super moře a slunce :-) přeji všem klidné dny !


wadi-lahmy-2.jpg
wadi-lahmy-5.jpg
wadi-lahmy-5.jpg
wadi-lahmy-6.jpg
wadi-lahmy-1.jpg
wadi-lahmy-8.jpg

0 Citovat

Temi vylety mate na mysli dojezd max hodina od resortu nebo se da v pohode vyrazit dp Luxoru, Asuanu, Kahiry a pod?

0 Citovat

@Ondrab: vyrazit se dá samozřejmě kamkoliv, několikrát jsem vyzkoušel individuálně dohodnuté taxi ( kupodivu levnější, než přes ck nebo delegáty :-) ), ale mně osobně se již nechce např jezdit 5 hod do Luxoru a to stejné zpět, protože je to celý den v autě...vzhledem k poloze aktuálního hotelu, kde jsme do soboty - raději užíváme pláž bez lidí, super reef na šnorchl a ty fotky jsou z lokality, kam jsme jeli 45 min zodiacem, vyzvedli nás z místního diving centra přímo na molu u pláže a cestou zpět ještě udělali zastávku na reefu na moři...nikde nikdo, delfíni úžasné, na volném moři jsem ještě neviděl, že by připlavali sami a půl hodiny jsme byli společně, pak už asi viděli, že nestíháme jejich "hry" :-)

Kahiru jsem chtěl, ovšem dle google maps 872 km k Cheopsově pyramidě a to fakt nedám...:-)

0 Citovat

Vladimír Vladimírovič Popičimušvihli napsal(a):

Já, abych věděl do jaké řady se mám zaskatulkovat :) 

Ahojky Vláďo, jestli se bojíš PCR testu, nemůžeš za něho dát 100 euro, nebo tě od cesty do Thajska odradí pojištění za dvojku, jsi evropská socka. Není zač, dobrý den

0 Citovat

Já už jsem si testy letos platil a nedělá mi to problém třeba i jenom na 3 denní cestu na Madeiru, ale přesto děkuji, že vím, kam se mám zařadit :) 

0 Citovat

Dnes návrat z Malediv. Obě cesty s Qatar. Z Prahy letadlo v economy tak na 30%, na Maledivy téměř plné. Zpátky z Malediv asi na 60% a do Prahy opět cca 30%. V business plné všechny lety asi na 90%. V Doha hlavní salonky otevřené. Při zpátečním letu vychází přestup v Doha 9,5 hodiny. Poprvé vyzkoušen letištní hotel. Super odpočinek a vyspaní na cestu do Prahy. Na Maledivách roušky jen na letišti, poté při přepravě do resortu a zpět a při pobytu v rezortu bez roušek, povinné pouze pro zaměstnance. Pláže téměř pro sebe, větší soukromí už tam asi nikdy člověk mít nebude. Ceny ubytování jsou také cca na polovině. Při odletu z Prahy kontrola testů, rezervace a QR kódů. Zpět z Malediv kontrola povinného návratového formuláře do Čech, po příletu do Prahy opět kontrola formuláře pasovou kontrolou. Příletový test hned na letišti, nikdo před námi, za 5 minut hotovo i s vyplněním povinných údajů. 

0 Citovat

Muzu poprosit ten letisni hotel... thx

0 Citovat

Hotel se jmenuje Oryx Doha airport hotel.

0 Citovat

Diky

0